Epic the Privacy Browser: Surfen zonder pottenkijkers

Het wordt steeds moeilijker om het internet te gebruiken zonder dat advertentiebedrijven je gangen nagaan en die gegevens doorverkopen aan adverteerders. De maker van Epic, the Privacy Browser speelt in op het onbehagen van veel surfers en ontwikkelt een privacyvriendelijke browser, die ironisch genoeg is gebaseerd op het oude fundament van Googles Chrome-browser.

Epic gebruikt een flink aantal technieken om te zorgen dat een gebruiker anoniem kan surfen. Het bevat een proxyserver onder een knop die je IP-adres verbergt, blokkeert tracking cookies van een groot aantal advertentienetwerken en verhindert populaire zoekmachines om je gegevens te verzamelen via autosuggestie, websiteverificatie of adresbalk.

Deze browser wist standaard alle gegevens zodra je een sessie afsluit. Bezochte sites, cachegegevens, Flash-cookies en logingegevens worden automatisch gewist. Dat betekent dus ook dat Epic een stuk minder comfortabel is dan reguliere browsers, omdat je verplicht bent om websites en logindata zelf in te vullen.

 

“Epic staat standaard in een vrij extreme privébrowsingmodus”, zegt ontwikkelaar Alok Bhardwaj tegen PC World. Hij vermeldt ook dat sommige sites sneller zullen laden, omdat ze niet eerst alle gekoppelde trackers moeten inladen die veel sites hebben toegevoegd.

Als je dus de gemakken wilt opgeven die andere browsers je te bieden hebben en je zorgen maakt over je online privacy, is Epic, the Privacy Browser een goed alternatief om achter de hand te hebben.

Bron: zdnet.be